Sposób przygotowania:
Naleśniki z masą twarogową...
Naleśniki: Ciasto naleśnikowe zaczynamy robić od wlania 1litra mleka (można mniej zależnie od potrzeb) do wysokiego naczynia dodaniu całego jaja, szczypty soli i cukru i zmiksowaniu składników z mlekiem. Po lekkim zmiksowaniu w/w składników możemy dodawać mąkę do uzyskania odpowiedniej konsystencji dla ciasta naleśnikowego (myślę że takowe każdy z nas w życiu widział). Przygotowane ciasto smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem obracając naleśniki tak aby usmażyły się równomiernie. Masa Twarogowa: Twaróg wykładamy do wysokiego talerza bądź miski i rozdrabniamy widelcem dodajemy całą paczkę cukru wanilinowego (może być również cukier waniliowy ja używam wanilinowy ze względu na mocniejszy aromat waniliny), śmietanę lub jogurt oraz żółtko, wszystko razem energicznie mieszamy po wymieszaniu składników odstawiamy przykrytą folia masę do lodówki na ok. 10min (jeśli masa jest wyjątkowo kwaśna po przygotowaniu dobrze jest dodać parę łyżeczek zwykłego cukru). Efekt końcowy: Na przygotowany naleśnik nakładamy ok 2 łyżki masy i skręcamy naleśnik w rulonik. ŻYCZĘ SMACZNEGO!!
mycha