Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem drobiowym
Jajka wybijamy i trochę roztrzepujemy, dodajemy mąkę i mleko. Mąki dodajemy tyle by ciasto miało odpowiednią gęstość (zbliżoną do śmietany). Dodajemy sól do smaku i można dodać łyżkę oleju. Wszystko mieszamy i odstawiamy na ok 15-20 min. Ciasto mieszamy ponownie i smażymy naleśniki.
Naleśniki można też usmażyć wg własnego wypróbowanego przepisu.
Mięso obieramy z kości oprószamy dowolną przyprawą (u mnie do gyrosa) i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle z dodatkiem drobno pokrojonej cebulki. Podsmażone mięso rozkładamy na naleśniki, dodajemy trochę ugotowanej marchewki, groszek konserwowy i pokrojony w paski żółty ser.
Zawijamy roladki i zapiekamy w piekarniku ok 10 minut do rozpuszczenia się sera.
Podajemy z ketchupem czy też innym sosem np czosnkowym.
Naleśniki można też usmażyć wg własnego wypróbowanego przepisu.
Mięso obieramy z kości oprószamy dowolną przyprawą (u mnie do gyrosa) i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle z dodatkiem drobno pokrojonej cebulki. Podsmażone mięso rozkładamy na naleśniki, dodajemy trochę ugotowanej marchewki, groszek konserwowy i pokrojony w paski żółty ser.
Zawijamy roladki i zapiekamy w piekarniku ok 10 minut do rozpuszczenia się sera.
Podajemy z ketchupem czy też innym sosem np czosnkowym.
skuter5
lukrowanepierniczki