Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsnym farszem
Mięso drobiowe oraz wieprzowe przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy cebulę oraz marchew z rosołu. Całość miksujemy na gładką masę. W miarę potrzeby dodajemy niewielką ilość rosołu. Do zmiksowanej mięsnej masy dodajemy jajko oraz przyprawy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do miski przesiewamy mąkę i sól. Na środku robimy dołek i wbijamy jajka. Całość miksujemy stopniowo zbierając mąkę. W między czasie dolewamy mleko.Miksujemy gładkie ciasto. Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. Odstawiamy na 30 minut, by odpoczęło. Następnie na dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
Każdy naleśnik smarujemy porcją farszu i zwijamy zgrabne krokiety. Każdy z krokietów obtaczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Do miski przesiewamy mąkę i sól. Na środku robimy dołek i wbijamy jajka. Całość miksujemy stopniowo zbierając mąkę. W między czasie dolewamy mleko.Miksujemy gładkie ciasto. Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. Odstawiamy na 30 minut, by odpoczęło. Następnie na dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
Każdy naleśnik smarujemy porcją farszu i zwijamy zgrabne krokiety. Każdy z krokietów obtaczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
anemon
lukrowanepierniczki
misia5
Dziękuję :)
Czekoladka 2