Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem i warzywamiPrzygotowanie farszu :
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pora przekroić na pół ,umyć. Pokroić w półplasterki i udusić w rondelku do miękkości na łyżce masła. Wystudzić.
Pieczarki umyć,pokroić w półplasterki .Cebulę obrać,pokroić w kostkę.
Do rondelka włożyć łyżkę masła zeszklić cebulę ,następnie dołożyć pokrojone pieczarki i mieszając udusić razem. Gdy z pieczarek wyparuje woda ściągamy je z ognia i pozostawiamy do przestygnięcia.
Paprykę myjemy,przekrawamy na pół. Usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki na ok. 1 cm. Podsmażamy paprykę w rondelku na łyżce masła. Studzimy.
Mięso myjemy,osuszamy, kroimy w kostkę. Mieszamy z przyprawą do kebaba-gyrosa. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy mięso mieszając. Studzimy.
Wszystkie składni na farsz łączymy ze sobą doprawiając farsz do smaku solą i pieprzem.
Etap końcowy :
Na każdym naleśniku po środku układamy po 2 pełne łyżki farszu. Zwijamy naleśniki na kształt paczuszek.
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem obsmażamy na rumiano z obu stron zwinięte naleśniki.
Naleśniki podajemy na liściach zielonej sałaty,dekorujemy osączoną kukurydzą z puszki oraz umytymi i przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi.
Podajemy z pikantnym keczupem.