WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Naleśniki z mięsem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z mięsem drobiowym z rosołu i startym żółtym serem. Przesmażone lub zapieczone w piekarniku.

Naleśniki z mięsem i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z mięsem i serem

Naleśniki

Farsz

  • mięso z rosołu z jednej piersi z kury i 2 pałek
  • 2 ugotowane marchewki
  • 1 ugotowana pietruszka
  • kawałek selera ugotowanego
  • 1 duża cebula
  • ok. 150g sera żółtego
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta majeranku
  • sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mięsem i serem

Naleśniki

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wrzucić do miski miksera i zmiksować na gładkie jednolite ciasto.

Na patelni naleśnikowej smażyć partiami naleśniki na odrobinie oleju.

Farsz

Mięso, marchewkę, selera i pietruszkę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać do mięsa.

Farsz doprawić solą, czarnym pieprzem i ziołowym pieprzem. Dodać majonez i wymieszać dokładnie.

Farsz nakładać na naleśnik, posypywać startym serem i zwijać w rulon. Naleśniki po zwinięciu obsmażyć na patelni lub zapiec w piekarniku.

Naleśniki z mięsem i serem
Naleśniki z mięsem i serem obsmażane na patelni
Naleśniki z mięsem i serem
Naleśniki z mięsem i serem po zwinięciu przed obsmażeniem
Naleśniki z mięsem i serem
Naleśnik posmarowany farszem mięsnym i serem w trakcie zwijania
Naleśniki z mięsem i serem
Przygotowany farsz mięsny i usmażone naleśniki