Sposób przygotowania:
Piwne krokiety Eli z mięsem drobiowymprzygotowanie składników
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić smalec, dodać pokrojoną cebulę i usmażyć.
przygotowanie składników cd
Ugotowane mięso drobiowe zmielić w maszynce z sitkiem ze średnimi oczkami.
przygotowanie składników cd
Jajka wybić pojedynczo do kubka i przelać do miseczki. Jajka rozbełtać widelcem.
przygotowanie składników cd
Na talerz wsypać bułkę tartą do panierowania.
przygotowanie farszu
Do mięsa dodać dodać przesmażoną cebulę, przyprawę do drobiu, słodką paprykę i czosnek granulowany. Doprawić farsz do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
przygotowanie krokietów
Naleśniki rozłożyć na stole lub blacie. Na naleśniki wyłożyć farsz.
przygotowanie krokietów cd
Krokiety zwinąć i panierować w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać dość dużo oleju i usmażyć krokiety z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
gusia1000