Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i żółtym serem
Mięso mielone przyprawiamy. Cebulę obieramy, siekamy na drobno i smażymy kilka minut.
Do mięsa dodajemy cebulę, 2 łyżki bułki tartej, jajko i mieszamy. Podsmażamy na patelni przez ok. 15 minut ciągle mieszając. Mięso wyjmujemy do miseczki, dodajemy starty żółty ser i mieszamy. W misce mieszamy mąkę, mleko, wodę i jajko. Ucieramy ciasto naleśnikowe. Przyprawiamy warzywkiem. Rozgrzewany tłuszcz na patelni i smażymy cienkie naleśniki. U góry naleśnika kładziemy farsz i zawijamy krokiety. Na koniec obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy.
Do mięsa dodajemy cebulę, 2 łyżki bułki tartej, jajko i mieszamy. Podsmażamy na patelni przez ok. 15 minut ciągle mieszając. Mięso wyjmujemy do miseczki, dodajemy starty żółty ser i mieszamy. W misce mieszamy mąkę, mleko, wodę i jajko. Ucieramy ciasto naleśnikowe. Przyprawiamy warzywkiem. Rozgrzewany tłuszcz na patelni i smażymy cienkie naleśniki. U góry naleśnika kładziemy farsz i zawijamy krokiety. Na koniec obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy.