Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i kapustą.
Kapustę płuczemy i gotujemy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Do mięsa mielonego dodajemy podsmażoną cebulę, posiekany czosnek, 2 łyżki bułki tartej, jajko, przyprawy i mieszamy. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy ok 15 min. Robimy ciasto naleśnikowe. W tym celu łączymy mąkę, mleko, jajka i wodę. Przyprawiamy i mieszamy wszystkie składniki. Smażymy duże i cienkie naleśniki. Ugotowaną kapustę kroimy nożem na drobne kawałki albo mielimy w maszynce do mięsa. Do kapusty dodajemy mięso i mieszamy. Na brzegu naleśnika kładziemy farsz, zawijamy kawałek z góry naleśnika, potem lewa strona, później prawa strona i zawijamy w dół. Tak zwinięte krokiety obtaczamy w jajku i bułce i smażymy kilka minut na złocisty kolor.