Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Naleśniki z mięsem mielonym 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki to idealna potrawa, którą można urozmaicać na różne sposoby. Z mięsem mielonym są pyszne. Polecamy :)

Naleśniki z mięsem mielonym 4

Składniki:

Naleśniki z mięsem mielonym 4

 

  • 2 szklanki mąka
  • 1/3 szklanki wody gazowanej
  • mleko (uzależnione od gęstości ciasta)
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 500 gram mięsa mielonego
  • 3 duże cebule
  • 250 gram pieczarek
  • ser żółty
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mięsem mielonym 4
Składniki: mąkę, mleko, wodę, jajko, olej i cukier wrzucamy do miski i miksujemy do uzyskania jednolitej masy (mleko i mąka dodajemy według uznania, ale tak aby ciasto na naleśniki nie było zbyt gęste). Z wyrobionego ciasta smażymy naleśniki. Farsz: mięso mielone smażymy na kropli oleju, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Całość smażymy na małym ogniu pod przykrywką. Tak długo aż woda trochę odparuje, mięso będzie miękkie, a warzywa delikatne i miękkie.Gotowy farsz nakładamy na wcześniej przygotowane naleśniki, a na górę posypujemy odrobiną żółtego sera. Całość zawijamy i podsmażamy lekko na patelni. Życzymy smacznego :)