Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem mielonym 4
Składniki: mąkę, mleko, wodę, jajko, olej i cukier wrzucamy do miski i miksujemy do uzyskania jednolitej masy (mleko i mąka dodajemy według uznania, ale tak aby ciasto na naleśniki nie było zbyt gęste). Z wyrobionego ciasta smażymy naleśniki. Farsz: mięso mielone smażymy na kropli oleju, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Całość smażymy na małym ogniu pod przykrywką. Tak długo aż woda trochę odparuje, mięso będzie miękkie, a warzywa delikatne i miękkie.Gotowy farsz nakładamy na wcześniej przygotowane naleśniki, a na górę posypujemy odrobiną żółtego sera. Całość zawijamy i podsmażamy lekko na patelni. Życzymy smacznego :)