Sposób przygotowania:
Naleśniki z serkiem i sosem truskawkowym
Naleśniki: Mleko, wodę i jajka wymieszać. Dodać mąkę, cukier. Gdy pobędziemy się grudek i ciasto będzie jednolite ciasto będzie gotowe. Patelnię kładziemy na ogniu i smarujemy odrobiną oleju. Wlewamy porcję ciasta na patelnię i smażymy naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Masa serowa: Serek śmietankowy miksujemy z serkiem Danio. Następnie dodajemy jajko i cukier waniliowy. Miksujemy na jednolitą masę. Sos truskawkowy: Truskawki obieramy z szypułek. Myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy jogurt naturalny, śmietanę i cukier. Całość miksujemy. Jeśli sos jest za mało słodki można dodać więcej cukru. Na naleśniki kładziemy masę serową i polewamy odrobiną sosu truskawkowego. Zwijamy naleśniki w trójkąty i kładziemy na rozgrzanej patelni, smażymy z obydwu stron na małym ogniu, do momentu aż będą gorące. Przekładamy naleśniki na talerz i polewamy sosem truskawkowym.