Sposób przygotowania:
Naleśniki z morelowym twarożkiem
Morele oczyszczamy, usuwamy pestki, kroimy na kawałki i blendujemy. Przekładamy owoce do miski, dodajemy biały ser oraz cukier waniliowy i mieszamy.
Z mąki, jajek, mleka, oliwy i szczypty soli przygotowujemy ciasto. Smażymy naleśniki, a następnie smarujemy je twarożkiem i składamy na cztery części.
Rozpuszczamy masło na patelni i podsmażamy naleśniki na rumiano z obu stron. Podajemy je z bitą śmietaną i owocami.
Z mąki, jajek, mleka, oliwy i szczypty soli przygotowujemy ciasto. Smażymy naleśniki, a następnie smarujemy je twarożkiem i składamy na cztery części.
Rozpuszczamy masło na patelni i podsmażamy naleśniki na rumiano z obu stron. Podajemy je z bitą śmietaną i owocami.