Sposób przygotowania:
Wytrawne naleśniki z kurczakiem i warzywamiciasto naleśnikowe
Do miski wbijamy żółtka, wsypujemy mąkę, sól i pieprz , na przemian wlewamy mleko oraz wodę – ciągle miksujemy. na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, który po podgrzaniu przelewamy do ciasta - mieszamy. Smażymy naleśniki.
przygotowanie mięsa
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Dodajemy posiekaną bazylię oraz sól i pieprz do smaku.
przygotowanie warzyw
Kalafior dzielimy na różyczki i obgotowujemy. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w cząstki lub grubą kostkę.
Ogórki kroimy w talarki, a cebulę w półplasterki.
układanie
Gorące naleśniki polewamy ketchupem, układamy po trochu wszystkich warzyw oraz ciepłe mięso.
Polewamy sosem czosnkowym, składamy na pół i zajadamy.