Mirka227

Mirka227

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Naleśniki z mortadelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Taki sobie pomysł na kolację, mało pracochłonny, a smakowity

Naleśniki z mortadelą

Składniki:

Naleśniki z mortadelą

 

  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 12 plasterków mortadeli 1- centymetrowych
  • 6 plastrów żółtego sera
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mortadelą
Z mąki, jajek, soli i mleka zrobić ciasto naleśnikowe. Pomiędzy dwa plastry mortadeli włożyć plasterek sera. Na małej patelni wylać porcję ciasta, na to położyć mortadelę przełożoną serem, zalać ciastem naleśnikowym. Przysmażyć na złoty kolor, przewrócić łopatką na drugą stronę i usmażyć. Podać polane ketchupem lub innym sosem o zdecydowanym smaku.