Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana warzywami i pieczarkami
Pieczarkami, jedną cukinię, bakłażana, paprykę myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę, czosnek i pieczarki. Gdy odparuje woda z pieczarek, wrzucamy pokrojone warzywa oraz pomidory z puszki, dusimy, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano.
W czasie, gdy duszą się warzywa, pozostałe cukinie kroimy wzdłuż na pół, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C na 10 minut. Następnie wyjmujemy miąższ, kroimy go i wrzucamy do duszących się warzyw i pieczarek. Łódeczki z cukinii solimy, wypełniamy farszem, wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Na 15 minutach przed końcem pieczenia posypujemy łódeczki serem.
W czasie, gdy duszą się warzywa, pozostałe cukinie kroimy wzdłuż na pół, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C na 10 minut. Następnie wyjmujemy miąższ, kroimy go i wrzucamy do duszących się warzyw i pieczarek. Łódeczki z cukinii solimy, wypełniamy farszem, wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Na 15 minutach przed końcem pieczenia posypujemy łódeczki serem.