Sposób przygotowania:
Karkówka duszona z pieczarkami i cebulą
W dużym garnku rozgrzewamy dwie łyżki oleju. Cebulę kroimy w półplasterki a czosnek. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na kotlety o grubości około 1 cm.
Mięso doprawiamy z jednej strony solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, słodka papryką, majerankiem i lubczykiem.
Podsmażamy na oleju, doprawiamy w garnku analogicznie drugą stronę mięsa. Dolewamy bulion, przykrywamy pokrywką i gotujemy na bardzo małym ogniu przez 60-70 min. W razie potrzeby podlewamy jeszcze nieco bulionu.
Po tym czasie dodajemy posiekane w plasterki pieczarki. Gotujemy aż zmiękną. Przyprawiamy do smaku, jeśli jest taka potrzeba.
Mięso doprawiamy z jednej strony solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, słodka papryką, majerankiem i lubczykiem.
Podsmażamy na oleju, doprawiamy w garnku analogicznie drugą stronę mięsa. Dolewamy bulion, przykrywamy pokrywką i gotujemy na bardzo małym ogniu przez 60-70 min. W razie potrzeby podlewamy jeszcze nieco bulionu.
Po tym czasie dodajemy posiekane w plasterki pieczarki. Gotujemy aż zmiękną. Przyprawiamy do smaku, jeśli jest taka potrzeba.