Sposób przygotowania:
Naleśniki z rabarbarem
Rabarbar umyć, oczyścić z wierzchnich włókien, pokroić na małe kawałki. Na suchą, rozgrzaną patelnię rozsypać cukier. Podgrzewać, aż zacznie się topić i zmieniać kolor na złoty. Do karmelu wrzucić rabarbar. Smażyć, aż karmel się roztopi,a rabarbar rozpadnie, lekko przestudzić. Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier waniliowy, lekko ubić. Do jajek wlać mleko i kefir, wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać tak, żeby nie było grudek. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Wylać na nią porcję ciasta, rozlać na brzegi. Smażyć, aż ciasto się zetnie. Delikatnie odwrócić na drugą stronę. Smażyć do zrumienienia z obu stron. W ten sam sposób usmażyć następne naleśniki do wyczerpania ciasta. Na pół każdego naleśnika nałożyć przygotowany rabarbar. Złożyć naleśniki na pół i jeszcze raz na pół. Oprószyć je cukrem pudrem.