Sposób przygotowania:
Naleśniki z nadzieniem z mięsa mielonego
Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jedno jajo, wlewamy mleko oraz wodę gazowaną ( jeżeli dodamy wodę gazowaną- naleśniki będą pulchniejsze ) . Mieszamy ciasto naleśnikowe. Najlepiej jest mieszać mikserem- wtedy jest pewność że mąka dokładnie się połączy z płynami. Smażymy nasze naleśniki. Teraz zajmijmy się farszem. Cebulę obieramy - kroimy w kostk i podsmażamy. Bułkę namaczamy w wodzie. Następnie gdy zmięknie dodajemy ją do mielonego mięsa i dokładnie mieszamy, doprawiamy przyprawami. Dodajemy do mięsa pół puszki kukurydzy - mieszamy. Dodajemy na patalnię - do podsmażonej cebuli - mięso milone i dzielimy je na mniejsze kawałki cały czas podsmażając. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Na naleśniki wykładamy po łyżce farszu mięscnego - po czym zawijamy tak jak na krokiety. Gotowe naleśniki maczamy w jaju i bułce tartej - smażymy z obu stron na złocisty kolor. Smacznego