Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkami i boczkiem
Kroimy w kostkę boczek i podsmażamy na patelni. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy również pokrojone w kostkę pieczarki. Dusimy wszystko około 10 -12 minut. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Przygotowujemy sos wsypując sos sałatkowy do jogurtu naturalnego. Dokładnie mieszamy i odstawiamy sos do lodówki na kilka minut. Przed podaniem dodajemy do niego posiekany szczypiorek.
Smarujemy naleśniki farszem, zwijamy w rulon i podsmażamy na patelni.
Nakładamy na talerze i polewamy sosem.
Przygotowujemy sos wsypując sos sałatkowy do jogurtu naturalnego. Dokładnie mieszamy i odstawiamy sos do lodówki na kilka minut. Przed podaniem dodajemy do niego posiekany szczypiorek.
Smarujemy naleśniki farszem, zwijamy w rulon i podsmażamy na patelni.
Nakładamy na talerze i polewamy sosem.
Magdalena88
niezły kąsek