Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkami i serem żółtym
1.Składniki ciasta dokładnie zmiksować na gładkie ciasto.Odstawić na pół godziny. 2.Pieczarki obrać, opłukać ,osączyć i pokroić w półplasterki.Cebulę obrać i drobno pokroić. 3.Pieczarki i cebulę usmażyć na oleju do miękkości,następnie przestudzić.Do przestudzonych dodać starty ser żółty i przyprawić do smaku solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi. 4.Na patelni rozgrzewamy olej,wlewamy porcje ciasta,smażymy z jednej strony i obracamy na drugą.Na połowę nakładamy porcję nadzienia i składamy na pół.Dosmażamy z obu stron.W ten sposób smażymy wszystkie naleśniki. 5.Naleśniki podajemy udekorowane ketchupem. 6.Z przepisu wyszło mi 12 naleśników.