Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkami Sylwii
Z jajka, mąki, mleka, oleju i soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na około 20 minut. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki a ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki podsmażamy na małej ilości oleju (lub masełka). Nie solimy by nie puściły soku! Po 20 minutach ciasto naleśnikowe znów mieszamy. Jeśli jest za gęste można dolać nieco wody gazowanej. Smażymy naleśniki. Usmażone pieczarki solimy i pieprzymy do smaku. Na każdy usmażony naleśnik nakładamy pieczarki, posypujemy serem żółtym i składamy na pół. Posypujemy odrobiną sera żółtego. Tak przygotowany naleśnik podawać od razu. Można polać ketchupem jeśli ktoś lubi. Takie naleśniki można zamrażać.
Smacznego!!!
Smacznego!!!