Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkami
Z mąki, mleka, wody, jajek, sody, połowy ziołowego pieprzu, połowy Ziarenek Smaku, papryki oraz 4 łyżek oleju sporządzamy ciasto naleśnikowe. Smażymy naleśniki.
Cebulę kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy pozostałe 2 łyżki oleju, wrzucamy cebulę i posypujemy resztą Ziarenek Smaku. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy do niej pokrojone w półplasterki pieczarki oraz resztę ziołowego pieprzu i podsmażamy wszystko razem ok. 5 minut.
Na każdy naleśnik kładziemy 2 łyżki farszu pieczarkowego i łyżkę żółtego sera. Zawijamy naleśniki "w chusteczkę". Wierz posypujemy żółtym serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5 − 10 minut.
Można polać ketchupem.
Smacznego!
Cebulę kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy pozostałe 2 łyżki oleju, wrzucamy cebulę i posypujemy resztą Ziarenek Smaku. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy do niej pokrojone w półplasterki pieczarki oraz resztę ziołowego pieprzu i podsmażamy wszystko razem ok. 5 minut.
Na każdy naleśnik kładziemy 2 łyżki farszu pieczarkowego i łyżkę żółtego sera. Zawijamy naleśniki "w chusteczkę". Wierz posypujemy żółtym serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5 − 10 minut.
Można polać ketchupem.
Smacznego!