Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Naleśniki z pieczarkami pod serową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetne rozwiązania gdy pomysłu na obiad brak. takie połączenie krokietów, naleśników i farszu pieczarkowego

Naleśniki z pieczarkami pod serową pierzynką

Składniki:

Naleśniki z pieczarkami pod serową pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pieczarkami pod serową pierzynką
Jajko rozmącić, dodać mleko, mąkę i sól. Wymieszać – w razie konieczności dodać więcej mąki. Wlać olej. Smażyć z obu stron do zarumienienia.

Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki usmażyć razem z cebulą, doprawić solą i pieprzem.

Każdego naleśnika polać ketchupem, posypać papryką i bazylią, nałożyć pieczarki i zwijać jak krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać startym serem, papryką i bazylią.

Zapiekać ok. 20 minut.