Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkami pod serową pierzynką
Jajko rozmącić, dodać mleko, mąkę i sól. Wymieszać – w razie konieczności dodać więcej mąki. Wlać olej. Smażyć z obu stron do zarumienienia.
Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki usmażyć razem z cebulą, doprawić solą i pieprzem.
Każdego naleśnika polać ketchupem, posypać papryką i bazylią, nałożyć pieczarki i zwijać jak krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać startym serem, papryką i bazylią.
Zapiekać ok. 20 minut.
Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w plasterki usmażyć razem z cebulą, doprawić solą i pieprzem.
Każdego naleśnika polać ketchupem, posypać papryką i bazylią, nałożyć pieczarki i zwijać jak krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać startym serem, papryką i bazylią.
Zapiekać ok. 20 minut.