Sposób przygotowania:
Zapieczone naleśniki z pieczarkami
przygotowujemy naleśniki: do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka,dodajemy mleko i odrobinę soli, miksujemy. Naleśniki smażymy z obu stron na małej patelni na odrobinie oleju. Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki,które dusimy na maśle do miękkości. Pomidory oparzyć i obrać ze skórki i pokroić w kostkę i dodać do gotowych już pieczarek, wymieszać. Przełożyć do miski i dodać 1/3 z całości sera oraz 2 łyżki sosu, (składniki sosu uprzednio należy wymieszać),na koniec doprawić vegetą i pieprzem.Tak przygotowany farsz kładziemy na połowę naleśnika ,który składamy na pół. W naczyniu układamy naleśniki, które z wierzchu posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku w 160 stopniach aż ser się roztopi. Pdajemy z sosem. Smacznego :)