Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkami zapiekane serem
Na początku pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę. Następnie wrzucamy je do garnka i przyprawiamy Vegetą i pieprzem, gotujemy i mieszamy. W tym czasie masło roztapiamy w rondelku. Następnie mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka i zoltko, wsypujemy sól, mleko i roztopione masło. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wylewamy masę naleśnikową na patelnię. Do pieczarek wsypujemy pieprz i gotujemy jeszcze przez chwilę. Usmażone naleśniki kładziemy na talerz. Ugotowane pieczarki odcedzamy na durszlaku i przekładamy do miseczki. Pieczarki nakładamy do naleśników i zwijamy w rulonik. Plastry sera układamy na wierzch ruloników i wkładamy do mikrofalówki na 2 minutki. Smacznego :)
misia5
julcia12437
Chodziło mi o 2 jajka i żółtko.
misia5
To powinnaś była to napisać. Bo ja już widziałam ludzi, którzy mrożą jajko i potem ostrym nożem dzielą na pół, żeby do ciasta dać pół rozmrożonego jajka, a pozostałe pół wsadzają ponownie do zamrażarki na kolejne naleśniki.
julcia12437