Sposób przygotowania:
Naleśniki z pysznym nadzieniem
Nadzienie : Ser przełożyć do miski, rozgnieść go np. widelcem. Gruszki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach do sera. Nektarynkę umyć, usunąć pestkę i pokroić owoc w kostkę po czym wrzucić do sera. Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać nadzienie. Śmietany ma być tyle aby masa nie była za sucha. Naleśniki : Do miski wlać mleko i napój, wbić jajka, dodać sól i wymieszać. Wsypać mąkę i dokładnie wymieszać ciasto aby nie było grudek a potem wlać olej i znowu wymieszać. Porcje ciasta nalewać na rozgrzaną patelnię i smażyć naleśniki do wyczerpania się ciasta. Na usmażone naleśniki kłaść porcje nadzienia, zawijać w roladki i układać na talerzu. Do rondelka wlać wodę, na rondelek postawić miseczkę. Do miseczki wsypać draże polewy, włączyć ogień i podgrzewać wodę na małym ogniu. Rozpuścić polewę, dodać łyżkę mleka i mieszać aż mleko połączy się z polewą. Gotową polewą polać naleśniki i posypać odłożonymi płatkami migdałowymi.
misia5
zewa
To częstuj się :)
zbysiowa
Mam to samo, aż się oblizałam :D
LegoJedi
zewa
monikaT83
zewa
Dzięki :)