WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1026]

Naleśniki z różano - waniliowym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki na mleku z mąki pszennej z dodatkiem cukru zwinięte z delikatnym serowym nadzieniem o migdałowym smaku.

Naleśniki z różano - waniliowym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z różano - waniliowym serem

 

  • 1 jajko
  • 1,5 szkl. mleka
  • 1 szkl. mąki pszennej tortowej
  • 1 mały cukier waniliowy
  • ok. 700 g waniliowego sera z wiaderka na sernik (słodkiego)
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 płaska łyżeczka marmolady różanej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki z różano - waniliowym serem

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę pszenną tortową i cukier waniliowy. Wbić jajko i wlać mleko i zmiksować wszystko na jednolite ciasto aby nie miało grudek. Ciasto można odstawić na ok. 15 minut.

Po tym czasie na małej patelni rozgrzewać po kilka kropel oleju i nalewać porcje ciasta. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron i zdejmować na talerz.

Ser przełożyć do miseczki. Dodać do niego marmoladę różaną i dobrze wymieszać. Ser jest słodki więc nie trzeba używać cukru. Porcje sera nakładać na każdy naleśnik i zwijać je w rulon.

Podawać po przygotowaniu delikatnie ciepłe lub dodatkowo obsmażyć na patelni po zwinięciu.

Naleśniki z różano - waniliowym serem
Kilka naleśników po usmażeniu zwiniętych z serem
Naleśniki z różano - waniliowym serem
Naleśnik posmarowany serowym nadzieniem przed zwinięciem
Naleśniki z różano - waniliowym serem
Naleśniki w trakcie smażenia na patelni teflonowej
Naleśniki z różano - waniliowym serem
Porcja ciasta naleśnikowego nalana na patelnię