Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem białym
Mleko, odrobinę maślanki wlać do garnka wysokiego lub innego pojemnika, wbić jajko. Dodać przesiane mąki - czyli trochę razowej i pszenną. Wymieszać rózgą lub mikserem, dodać płynów ewentualnie jeżeli będzie ciasto będzie za gęste. Doprawić według upodobania cukrem, szczyptą soli wymieszać.
Ciasto odstawić na chwilę aby odpoczęło, smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju rzepakowego.
Przygotować farsz z białego sera i smarować usmażone naleśniki, składać w trójkąty lub zwijać w rulon. Smacznego
Ciasto odstawić na chwilę aby odpoczęło, smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju rzepakowego.
Przygotować farsz z białego sera i smarować usmażone naleśniki, składać w trójkąty lub zwijać w rulon. Smacznego