Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i truskawkami
Jajko roztrzepać. Dodać cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Wlać mleko oraz wsypać mąkę – ilość taka, aby ciasto dobrze nam się urobiło i było płynne. Wymieszać. Na koniec dodać olej i jeszcze raz wymieszać. Naleśniki smażyć z obu stron – ja smażę na specjalnej maszynce do naleśników dlatego też udaje się zrobić bardzo duże, a cienkie naleśniki.
Ser rozgnieść widelcem. Dodać śmietanę i cukier – jeśli ktoś lubi bardzo słodkie można dodać więcej cukru. Dokładnie wymieszać. Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić w ćwiartki.
Każdego naleśnika posmarować serem, do środka włożyć ćwiartki truskawek i złożyć na ćwiartki.
Ser rozgnieść widelcem. Dodać śmietanę i cukier – jeśli ktoś lubi bardzo słodkie można dodać więcej cukru. Dokładnie wymieszać. Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić w ćwiartki.
Każdego naleśnika posmarować serem, do środka włożyć ćwiartki truskawek i złożyć na ćwiartki.