zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Naleśniki ze szpinakiem i parówką wg Zub3ra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki ze szpinakiem, parówką i żółtym serem. Ciekawy smak, warty wypróbowania. Gorącą polecam.

Naleśniki ze szpinakiem i parówką wg Zub3ra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem i parówką wg Zub3ra

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem i parówką wg Zub3ra
Jajko dokładnie mieszamy z mlekiem, wodą, mąką, szczyptę soli i olejem. Odstawiamy na 10 minut. Na patelnie wylewamy porcje ciasta i smażymy cienkie naleśniki z obu stron. Przekładamy na talerz. Cebulę i czosnek siekamy. Przesmażamy na oliwię. Dodajemy rozmrożony szpinak. Dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Naleśnik smarujemy szpinakiem. Układamy plasterki sera i ugotowaną, gorącą parówkę. Zwijamy. Na patelnie wylewamy niewielką ilość oleju i rozgrzewamy. Układamy zwinięte naleśniki i obsmażamy z każdej strony. Smacznego!
Naleśniki ze szpinakiem i parówką wg Zub3ra
Dokładnie mieszamy ciasto na naleśniki.
Naleśniki ze szpinakiem i parówką wg Zub3ra
Na gorącej patelni smażymy cinekie naleśniki.
Naleśniki ze szpinakiem i parówką wg Zub3ra
Szpinak dusimy z cebulą i czosnkiem do miękkości.
Naleśniki ze szpinakiem i parówką wg Zub3ra
Na nalesnikach układamy szpinak, ser i parówkę.