Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Naleśniki z serkiem podane z dżemem i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszny deserek który jest szybciutki w przygotowaniu. Moja córcia uwielbia to połączenie i zajada się aż miło :)

Naleśniki z serkiem podane z dżemem i migdałami

Składniki:

Naleśniki z serkiem podane z dżemem i migdałami

 

  • 300 ml mleka
  • 100 ml wody mineralnej
  • 200 g serka naturalnego homogenizowanego
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • cukier puder - do smaku
  • olej do smażenia
  • dżem do podania
  • płatki migdałowe do podania

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serkiem podane z dżemem i migdałami
Do miski wlewamy mleko i wodę, dodajemy serek, mąkę proszek do pieczenia, cukier puder i wbijamy jajko - miksujemy na gładkie naleśnikowe ciasto. Patelnie smarujemy olejem i rozgrzewamy, nalewamy niewielkie porcje ciasta rozciągając by tworzyły kształt łódki. Smażymy po kilka chwil z dwóch stron do zarumienienia. Przekładamy naleśniki na talerzyk, smarujemy dżemem i posypujemy migdałami.