monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Naleśniki z serowo-jabłkowo-cynamonowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Naleśniki z podwójnym farszem mogą być sycącym i odżywczym daniem idealnym dla dzieci :)

Naleśniki z serowo-jabłkowo-cynamonowym farszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z serowo-jabłkowo-cynamonowym farszem

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serowo-jabłkowo-cynamonowym farszem
Z mąki, mleka i jaja przyrządzamy ciasto naleśnikowe. Dodajemy szczyptę soli do smaku i olej. Dokładnie mieszamy, ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Gęstość regulujemy mąką (gdy jest zbyt rzadkie) oraz mlekiem lub wodą (gdy jest za gęste). Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki o grubości ok. 0,5-1 cm. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Obrane jabłko trzemy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy cynamon (w ilości według własnego uznania). W osobnym naczyniu rozrabiamy ser ze śmietaną i cukrem. Usmażone naleśniki smarujemy farszami - połowę naleśnika serowym a drugą jabłkowo-cynamonowym farszem. Dodajemy kilka owoców żurawiny. Składamy w trójkąt. Możemy po wierzchu posypać naleśnik cukrem pudrem lub polać ulubionym sosem owocowym. Smacznego!
Naleśniki z serowo-jabłkowo-cynamonowym farszem
Z mleka mąki i jajka przygotowujemy ciasto
Naleśniki z serowo-jabłkowo-cynamonowym farszem
Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni
Naleśniki z serowo-jabłkowo-cynamonowym farszem
Starte jabłko skrapiamy sokiem z cytryny oraz dodajemy cynamon
Naleśniki z serowo-jabłkowo-cynamonowym farszem
Smarujemy naleśniki