Sposób przygotowania:
Naleśniki z serowo-jabłkowo-cynamonowym farszem
Z mąki, mleka i jaja przyrządzamy ciasto naleśnikowe. Dodajemy szczyptę soli do smaku i olej. Dokładnie mieszamy, ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Gęstość regulujemy mąką (gdy jest zbyt rzadkie) oraz mlekiem lub wodą (gdy jest za gęste). Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki o grubości ok. 0,5-1 cm. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Obrane jabłko trzemy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy cynamon (w ilości według własnego uznania). W osobnym naczyniu rozrabiamy ser ze śmietaną i cukrem. Usmażone naleśniki smarujemy farszami - połowę naleśnika serowym a drugą jabłkowo-cynamonowym farszem. Dodajemy kilka owoców żurawiny. Składamy w trójkąt. Możemy po wierzchu posypać naleśnik cukrem pudrem lub polać ulubionym sosem owocowym. Smacznego!