Sposób przygotowania:
Naleśniki z twarogiem i rodzynkami
Do wysokiego pojemnika lub miski wlewamy mleko, wodę, olej i dodajemy wybite jajko oraz wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy i odstawiamy na około 30 minut.
W tym czasie przygotowujemy masę twarogową : do miski przekładamy twaróg i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jogurt, rodzynki, miód i sok oraz stratą skórkę z wyparzonej cytryny. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki i przekładamy na talerz. Na każdy naleśnik kładziemy porcję przygotowanego twarożku i zwijamy.
W tym czasie przygotowujemy masę twarogową : do miski przekładamy twaróg i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jogurt, rodzynki, miód i sok oraz stratą skórkę z wyparzonej cytryny. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki i przekładamy na talerz. Na każdy naleśnik kładziemy porcję przygotowanego twarożku i zwijamy.