Sposób przygotowania:
Naleśniki z twarogiem i szpinakiem
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy i odstawiamy gotowe ciasto na kilka minut.
Smażymy naleśniki z dwóch stron na rumiano.
Twarożek mielimy w maszynce.
Szpinak dokładnie oczyszczamy i wrzucamy na rozgrzane masło. Dodajemy czosnek, sól, szczyptę soli i gałki muszkatołowej. Wysmażamy płyn i po przestudzeniu mieszamy z serem.
Każdy naleśnik nadziewamy i składamy na dwa razy. Podsmażamy na rumiano na maśle.
Smażymy naleśniki z dwóch stron na rumiano.
Twarożek mielimy w maszynce.
Szpinak dokładnie oczyszczamy i wrzucamy na rozgrzane masło. Dodajemy czosnek, sól, szczyptę soli i gałki muszkatołowej. Wysmażamy płyn i po przestudzeniu mieszamy z serem.
Każdy naleśnik nadziewamy i składamy na dwa razy. Podsmażamy na rumiano na maśle.