WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Naleśniki z twarogiem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubiane przez wszystkich wytrawne naleśniki. Z nadzieniem z twarogu i smażonego szpinaku. Najlepiej smakują podsmażone na złoto.

Naleśniki z twarogiem i szpinakiem

Składniki:

Naleśniki z twarogiem i szpinakiem

Naleśniki

Nadzienie

Sposób przygotowania:

Naleśniki z twarogiem i szpinakiem
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy i odstawiamy gotowe ciasto na kilka minut.

Smażymy naleśniki z dwóch stron na rumiano.

Twarożek mielimy w maszynce.

Szpinak dokładnie oczyszczamy i wrzucamy na rozgrzane masło. Dodajemy czosnek, sól, szczyptę soli i gałki muszkatołowej. Wysmażamy płyn i po przestudzeniu mieszamy z serem.

Każdy naleśnik nadziewamy i składamy na dwa razy. Podsmażamy na rumiano na maśle.