kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 350]

Naleśniki z twarożkiem i bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z twarożkiem i bananami są łatwe do zrobienia i bardzo apetyczne. Polecam na obiad lub kolację.

Naleśniki z twarożkiem i bananami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z twarożkiem i bananami

Na naleśniki

  • 2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju do ciasta

Na farsz

  • 1 banan
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 30 dag twarożku naturalnego
  • 4 łyżki mleka

 

  • olej do smażenia naleśników

Sposób przygotowania:

Naleśniki z twarożkiem i bananami
Do miski wlewamy mleko i dodajemy pozostałe składniki na ciasto naleśnikowe i mieszamy aż uzyskamy gładkie ciasto. Odstawiamy na pół godziny.

W międzyczasie przygotowujemy nadzienie do naleśników. 

Banana kroimy w drobną kosteczkę i skrapiamy sokiem z limonki.

Twarożek przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i składamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Naleśniki z twarożkiem i bananami
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy
Naleśniki z twarożkiem i bananami
Składniki na farsz do naleśników dokładnie mieszamy
Naleśniki z twarożkiem i bananami
Smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju
Naleśniki z twarożkiem i bananami
Farsz nakładamy na usmażone naleśniki i składamy