Sposób przygotowania:
Wytrawne naleśniki z tuńczykiem i czerwoną fasoląPrzygotowanie ciasta naleśnikowego
Przygotowanie ciasta naleśnikowego rozpoczynamy od roztrzepania jajek. Do jajek dodajemy mleko oraz rozpuszczone i ostudzone masło. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę i szczyptę soli, mieszamy do otrzymania gładkiego ciasta. Ciasto przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
Naleśniki smażymy ok. 2-3 minuty na dobrze rozgrzanej patelni.
Przygotowanie farszu
Cebulę, ogórki oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę.
Do pokrojonych warzyw dodajemy tuńczyka, kukurydzę i czerwoną fasolę. Farsz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią.
Przygotowanie naleśników
Usmażone naleśniki napełniamy farszem, składamy w trójkąty i serwujemy z dodatkiem pesto z bazylii lub salsy verde.
SylaUla
grandepiccolacuoca
lukrowanepierniczki