Sposób przygotowania:
Wytrawne naleśniki z tuńczykiem i czerwoną fasoląPrzygotowanie ciasta naleśnikowego
![Wytrawne naleśniki z tuńczykiem i czerwoną fasolą Wytrawne naleśniki z tuńczykiem i czerwoną fasolą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-nalesniki-z-tunczykiem-i-czerwona-fasola-473536.jpg)
Przygotowanie ciasta naleśnikowego rozpoczynamy od roztrzepania jajek. Do jajek dodajemy mleko oraz rozpuszczone i ostudzone masło. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę i szczyptę soli, mieszamy do otrzymania gładkiego ciasta. Ciasto przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
Naleśniki smażymy ok. 2-3 minuty na dobrze rozgrzanej patelni.
Przygotowanie farszu
![Wytrawne naleśniki z tuńczykiem i czerwoną fasolą Wytrawne naleśniki z tuńczykiem i czerwoną fasolą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-nalesniki-z-tunczykiem-i-czerwona-fasola-473537.jpg)
Cebulę, ogórki oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę.
Do pokrojonych warzyw dodajemy tuńczyka, kukurydzę i czerwoną fasolę. Farsz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią.
Przygotowanie naleśników
![Wytrawne naleśniki z tuńczykiem i czerwoną fasolą Wytrawne naleśniki z tuńczykiem i czerwoną fasolą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/wytrawne-nalesniki-z-tunczykiem-i-czerwona-fasola-473538.jpg)
Usmażone naleśniki napełniamy farszem, składamy w trójkąty i serwujemy z dodatkiem pesto z bazylii lub salsy verde.
SylaUla
grandepiccolacuoca
lukrowanepierniczki