Sposób przygotowania:
Naleśniki z wiejskim serem
Mleko rozmieszać z jajkiem, solą i cukrem oraz cukrem waniliowym. Dodać przesianą mąkę i zmiksować dokładnie aby nie było grudek.
Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu z obu stron.
Ser wymieszać z cukrem i odrobiną śmietany na gładką masę, dodać żółtko, cukier waniliowy.
Smarować placki naleśnikowe i składać w trójkąty lub w inny sposób.
Podawać zaraz po przygotowaniu ciepłe.
Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu z obu stron.
Ser wymieszać z cukrem i odrobiną śmietany na gładką masę, dodać żółtko, cukier waniliowy.
Smarować placki naleśnikowe i składać w trójkąty lub w inny sposób.
Podawać zaraz po przygotowaniu ciepłe.