Sposób przygotowania:
Naleśniki z wiśniami
Zmiksuj wszystkie składniki, a przed samym smażeniem ubij pianę z 2 białek i dodaj do ciasta. Na patelni rozgrzej olej, lub odrobinę słoniny i usmaż placki. Na patelni rozpuść miód, a następnie wrzuć do niego orzechy i sezam. Ciągle mieszając, zrumień mieszankę. Jak już mieszanka uzyska odpowiedni kolor, wlej śmietankę i lekko odparuj farsz do otrzymania odpowiedniej, miękkiej konsystencji. W rondlu ugotuj syrop z cukru i wody. Po zagotowaniu wrzuć do niego wiśnie POLTINO. Podduś krótko konfiturę i zagęść ją zawiesiną z mąki ziemniaczanej i wody. Placki naleśnikowe posmaruj farszem orzechowym i konfiturą z wiśni, następnie zwiń. Podawaj ozdobione konfiturą z wiśni POLTINO. Naleśniki smakują wybornie na ciepło i na zimno. Smacznego!
Gość
http://www.hortino.com.pl/478
dobry
chociazby taki, zeby dotrzec z nim - jesli dobry - do szerszej rzeszy uzytkownikow. Oczywiscie jesli to nie czyjas wlasnosc, co do ktorej zastrzega sobie prawa. A w tym wypadku tak nie jest, bo to po prostu uklon w strone producenta wiśni ze strony osoby umieszczajacej ten przepis.
Gość
dobry
kompletne pudło, ale robi sie ciekawie :D
mediana
cremebrule
jak sie bedzie je kopiowac to jak najbardziej...
mi by tak nie przeszkadzalo gdyby po pierwsze zrodlo bylo podane tak jak hgg w niektorych przepisach robi a po drugie jakby zdjecie nie bylo to samo co w nalesnikach z orzechami, sezamem i wisniami, do ktorych tak na prawde bardziej pasuje...
a juz w ogole rozwalila mnie babcia halinka, ktora do potrawy z porow dala zdjecie szczypioru...
mona3
Funia
Tez mam fajny przepis na parówki w cieście(sprawdzony!),ale spisany z internetu,dlatego boję się go podawać,żebym nie była posądzona o "plagiat"!