Sposób przygotowania:
Naleśniki z ziemniakami
FARSZ: Ziemniaki obrać, osolić i ugotować.Cebulę przyrumienić na złoty kolor .Gdy ziemniaki będą miękkie odcedzić i podusić z przyrumienioną cebulką, aby były lekko wilgotne− żeby dobrze się rozprowadzały.Przykryć pokrywką aby nie ostygły. NALEŚNIKI: Wszystkie składniki na naleśniki połączyć na jednolite ciasto− najlepiej mikserem. Mąkę dodawać łyżką ( ciągle miksując) tyle aby ciasto nie było za gęste ani za rzadkie.Smażyć placki wielkości patelni na rozgrzanym oleju z obu stron. Farsz nakładać na usmażone naleśniki i rozsmarować nożem warstwę o grubości ok 0,5 cm. Naleśnika zwinąć, obtoczyć go w bułce tartej i opiec na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Jeżeli naleśniki są duże− zależy to od patelni, to przed obtaczaniem w bułce naleśniki można przeciąć na pół− wtedy lepiej się je smaży.
Agusia74
www.chochla.com
Bastian