izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Naleśniki zapiekane z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczne, sycące naleśniki. Idealna propozycja na obiad lub kolację.

Naleśniki zapiekane z mięsem

Składniki:

Naleśniki zapiekane z mięsem

 

  • 10 gotowych naleśników
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 pęczek dymki
  • 15 dag sera żółtego
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki zapiekane z mięsem
Kukurydzę osącz. Ser zetrzyj. Cebulę z dymki posiekaj, czosnek również posiekaj, szczypior pokrój drobno. Na oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj mięso, oprósz solą i pieprzem, przesmaż, zalej przecierem pomidorowym. Gotuj ok. 15 mi., wsyp kukurydzę i po zagotowaniu sos schłódź. Dodaj szczypior. Farszem smaruj naleśniki. Zwinięte układaj w naczyniu żaroodpornym, posyp tartym serem. Piecz kwadrans w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.