mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Naleśniki zapiekane z powidłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka, prosta propozycja na słodki deser:)

Naleśniki zapiekane z powidłami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Naleśniki zapiekane z powidłami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki zapiekane z powidłami
Na początku przygotowuje naleśniki. Jajko miksuję z mlekiem i przesianą mąką. Całość miksuję na gładkie, jednolite ciasto. Na lekko natłuszczonej patelni smażę cienkie naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Usmażone naleśniki smaruję niezbyt grubo powidłami śliwkowymi. Składam nadziane naleśniki na pół i ponownie na pół. Pakieciki naleśnikowe rumienię na rozgrzanym maśle na patelni. Podaję na gorąco ze śmietanką i powidłami.
Naleśniki zapiekane z powidłami
Naleśniki podaję na gorąco z powidłami i smietanką

Tagi:

jajko jajka