Sposób przygotowania:
Naleśniki ze śmietaną i truskawkami
Z własnego sprawdzonego przepisu przygotowuję cienkie naleśniki. Gdy wszystkie usmażę zajmuję się przygotowaniem nadzienia do nich.
Masa: Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodaję sok z cytryny. Truskawki myję, osuszam dokładnie, usuwam szypułki i kroję truskawki na mniejsze kawałki. Naleśniki smaruję grubo bitą śmietaną, zawijam w rożki i obkładam truskawkami. Od razu podaję.
Masa: Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodaję sok z cytryny. Truskawki myję, osuszam dokładnie, usuwam szypułki i kroję truskawki na mniejsze kawałki. Naleśniki smaruję grubo bitą śmietaną, zawijam w rożki i obkładam truskawkami. Od razu podaję.