Sposób przygotowania:
Szpinakowo-jarmużowe naleśniki z truskawkamiETAP 1:
Szpinak rozmrozić na sitku, odcisnąć. Przełożyć do pojemnika blendera wraz z jarmużem, jajkiem, mlekiem. Zmiksować na gładko. Dodać olej i ponownie zmiksować. Na koniec dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Ostawić na 30 minut aby ciasto odpoczęło.
ETAP 2:
W międzyczasie truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek. Przelożyć do miski, dodać cukier i zmiksować. Dodać kawałki sera i ponownie zmiksować, odstawić na bok.
ETAP 3:
Na rozgrzaną patelnię dać odrobinę oleju ( tylko przy pierwszym naleśniku), wlać ciasto i smażyć naleśnik z obu stron do ścięcia.
Podawać z serkiem i pokrojonymi truskawkami, smacznego!