monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Szpinakowo-jarmużowe naleśniki z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

A teraz propozycja na obiad na słodko. Cały obiad tak daje kolorami po oczach, że trudno się powstrzymać, aby choć jednego nie skubnąć. Polecam.

Szpinakowo-jarmużowe naleśniki z truskawkami

Składniki:

Szpinakowo-jarmużowe naleśniki z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowo-jarmużowe naleśniki z truskawkami

ETAP 1:

Szpinakowo-jarmużowe naleśniki z truskaw. twarogie
dokładnie zmiksować zielone liście z resztą składników

Szpinak rozmrozić na sitku, odcisnąć. Przełożyć do pojemnika blendera wraz z jarmużem, jajkiem, mlekiem. Zmiksować na gładko. Dodać olej i ponownie zmiksować. Na koniec dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Ostawić na 30 minut aby ciasto odpoczęło.

ETAP 2:

Szpinakowo-jarmużowe naleśniki z truskaw. twarogie
zmiksować na gładko ser z truskawkami i cukrem

W międzyczasie truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek. Przelożyć do miski, dodać cukier i zmiksować. Dodać kawałki sera i ponownie zmiksować, odstawić na bok.

ETAP 3:

Szpinakowo-jarmużowe naleśniki z truskaw. twarogie
smazyć naleśniki na rozgrzanej patelni

Na rozgrzaną patelnię dać odrobinę oleju ( tylko przy pierwszym naleśniku), wlać ciasto i smażyć naleśnik z obu stron do ścięcia.

Podawać z serkiem i pokrojonymi truskawkami, smacznego!