Sposób przygotowania:
Budyniowe naleśniki z białym serem i truskawkamiWykonanie naleśników:
Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Następnie na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju smażymy cieniutkie naleśniki. Naleśniki studzimy. Wyjdzie nam ich około 14 sztuk, ale to zależy od średnicy naszej patelni.
Przygotowanie nadzienia:
Składniki na nadzienie przekładamy do miski i rozcieramy widelcem. Ser można zmielić, ja nie mieliłam, bardzo ładnie go utarłam. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki, następnie kroimy w małą kostkę.
Zawijanie:
Każdy naleśnik smarujemy utartym serem, posypujemy pokrojonymi truskawkami.
Zawijanie:
Następnie każdy posmarowany serem naleśnik zwijamy w rulon.
Smażenie:
Na patelni rozgrzewamy masło. Układamy naleśniki, posypujemy je cukrem trzcinowym i smażymy z obu stron do ładnego zrumienienia się.
Podanie i rady:
Gotowe naleśniki podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wychodzi około 14 sztuk naleśników.
Mąkę z budyniem w proszku należy przesiać do ciasta.
Ser biały można zmielić.