WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1237]

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki zrobione z dodatkiem mąki kukurydzianej, z farszem z mrożonego szpinaku i sera feta. Proste i smaczne danie bezmięsne.

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

ETAP 1:

Mąkę wsypać do miski. Dodać sól, jajko i mleko i zmiksować na jednolite ciasto. Naleśniki smażyć na niewielkiej ilości oleju i wykładać na talerz.

Szpinak mrożony wyłożyć na patelnię. Na małym ogniu podgrzewać aż się rozpuści. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Dusić kilka minut. Wymieszać z pokruszonym serem feta.

Farszem smarować naleśniki i zwijać w rulony.

Przed podaniem można obsmażyć na patelni.

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Każdy naleśnik smarować szpinakiem wymieszanym z fetą
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Farsz do naleśników ze szpinakiem, fetą, czosnkiem i przyprawami
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Czosnek przeciśnięty przez praskę dodany do szpinaku