Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem twarogowym
Z podanych składników zmiksować mikserem ciasto naleśnikowe- odstawić na 30 minut. Na rozgrzanej patelni naleśnikarce 24 cm smażyć naleśniki na złocisto z każdej strony.
Na oleju podsmażyć na złocisto drobno posiekaną cebulę, pod koniec dodać posiekane ząbki czosnku, następnie dodać odmrożony szpinak, pieprz mielony, sól, cukier, smażyć z 5 minut co jakiś mieszając na średnim ogniu. Na koniec dodać mleko wymieszane z mąką i mieszać do zagęszczenia szpinaku.
Do wystudzonego szpinaku dodać kostkę twarogu śmietankowego,, widelcem połączyć składniki. Na każdy naleśnik nałożyć farsz, rozsmarować, naleśnik złożyć na połowę i jeszcze raz na połowę i można zajadać.
Na oleju podsmażyć na złocisto drobno posiekaną cebulę, pod koniec dodać posiekane ząbki czosnku, następnie dodać odmrożony szpinak, pieprz mielony, sól, cukier, smażyć z 5 minut co jakiś mieszając na średnim ogniu. Na koniec dodać mleko wymieszane z mąką i mieszać do zagęszczenia szpinaku.
Do wystudzonego szpinaku dodać kostkę twarogu śmietankowego,, widelcem połączyć składniki. Na każdy naleśnik nałożyć farsz, rozsmarować, naleśnik złożyć na połowę i jeszcze raz na połowę i można zajadać.