Sposób przygotowania:
Naleśniki ziemniaczaneETAP 1:
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować. Wystudzić. Letnie przełożyć do miski i zblendować blenderem ręcznym. Powinna wyjść ok. 1 szklanka pure. 
Do ziemniaków wbić jajka, wsypać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wlać mleko i wodę. Wszystko zmiksować mikserem na jednolite ciasto. 
Ciasto powinno wyjść bardziej gęste niż na tradycyjne naleśniki. 
Na patelni rozgrzewać porcje oleju i nalewać porcje ciasta. Naleśniki smażyć z obu stron na rumiany kolor. 
Najlepiej smażyć na mniejszej patelni aby naleśniki nie rozrywały się przy przewracaniu. 
Usmażone naleśniki wykładać na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami. 
Naleśniki wychodzą bardzo pulchne i mięciutkie. Z podanej porcji powinno wyjść ok. 8 małych naleśników.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
