p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Naleśnikowe koreczki z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Koreczki z tuńczykiem, serem i oliwkami

Naleśnikowe koreczki z tuńczykiem

Składniki:

Naleśnikowe koreczki z tuńczykiem

 

  • Usmażyć naleśniki ze składników :
  • 1 szklanka mąki,
  • 1/2 szkl. mleka,
  • 1/2 szkl. wody gazowanej,
  • 1 szt. jajko,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • Pozostałe składniki:
  • 1 op. tuńczyka w oleju,
  • 1 op. serka kanapkowego,
  • 24 szt. czarne oliwki,
  • 24 kostki sera żółtego

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe koreczki z tuńczykiem
Smażymy naleśniki wg mojego przepisu: Jajka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy 1 szklankę mąki, po 1/2 szklanki wody i mleka, mieszamy, masa powinna mieć gęstość kwaśnej śmietany. Smażymy na gorącym oleju z obu stron, bierzemy 3 naleśniki, które należy smarujemy serkiem kanapkowym. Na serowej warstwie rozkładamy równomiernie tuńczyka odsączonego z oleju, dokładnie zwijamy, wbijamy wykałaczki w każdy naleśnik- 8 sztuk w równych odległościach i przecinamy ostrym nożem, na każdą wykałaczkę nabijamy kawałek żółtego sera oraz czarną oliwkę, rozkładamy na talerzu.