Sposób przygotowania:
Naleśnikowe łazanki w zupie grzybowej
Grzyby sparzamy, płuczemy i kroimy dowolnie. Dusimy na patelni na maśle.
Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i razem trochę dusimy. W garnku gotujemy wodę i dodajemy podduszone grzyby, natkę pietruszki, liść laurowy i marchew. Dodajemy też zmielony susz grzybowy.
Gotujemy ok 30-40 minut. Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Śmietany oczywiście można dodać więcej by zabielić zupę.
Podane składniki na ciasto naleśnikowe łączymy i smażymy naleśniki. Można naleśniki przygotować wg wypróbowanego przepisu. Usmażone naleśniki kroimy w paski a następnie w kostkę. Podajemy z przygotowaną zupą. Można oprószyć posiekaną natką pietruszki.
Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i razem trochę dusimy. W garnku gotujemy wodę i dodajemy podduszone grzyby, natkę pietruszki, liść laurowy i marchew. Dodajemy też zmielony susz grzybowy.
Gotujemy ok 30-40 minut. Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Śmietany oczywiście można dodać więcej by zabielić zupę.
Podane składniki na ciasto naleśnikowe łączymy i smażymy naleśniki. Można naleśniki przygotować wg wypróbowanego przepisu. Usmażone naleśniki kroimy w paski a następnie w kostkę. Podajemy z przygotowaną zupą. Można oprószyć posiekaną natką pietruszki.