Sposób przygotowania:
Rulony naleśnikowe
Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, dodać mleko, wodę mineralną gazowaną , sól do smaku, jajko, 3 łyżki oleju. Zmiksować ciasto, odstawić na pół godziny. Następnie usmażyć naleśniki.
Parówki obrać z osłonek, przekroić na połówki. Ser żółty pokroić w słupki. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w paski.
Na każdy naleśnik położyć połówkę parówki, ser żółty, paprykę, zwinąć w rulon.Następnie panierować a roztrzepanym jajku oraz bułce tartej .
Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć rulony z wszystkich stron.Podać z keczupem.
Parówki obrać z osłonek, przekroić na połówki. Ser żółty pokroić w słupki. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w paski.
Na każdy naleśnik położyć połówkę parówki, ser żółty, paprykę, zwinąć w rulon.Następnie panierować a roztrzepanym jajku oraz bułce tartej .
Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć rulony z wszystkich stron.Podać z keczupem.