halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Rulony naleśnikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Naleśniki podajemy na różny sposób , z różnym farszem. Rulony naleśnikowe z parówką, serem i papryką są smaczne. Można podać również do czystych zup.

Rulony naleśnikowe

Składniki:

Rulony naleśnikowe

 

  • parówki cienkie drobiowe mogą być wieprzowe 4 sztuki
  • ser żółty 10 dag
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • keczup wg uznania
  • olej do smażenia 6 łyżek
  • bułka tarta 1|4 szklanki
  • jajka 2 sztuki

Ciasto na naleśniki

  • mąka 2 szklanki
  • mleko 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana 1 szklanka
  • sól 2 szczypty
  • jajko 1 sztuka
  • olej 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Rulony naleśnikowe
Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, dodać mleko, wodę mineralną gazowaną , sól do smaku, jajko, 3 łyżki oleju. Zmiksować ciasto, odstawić na pół godziny. Następnie usmażyć naleśniki.

Parówki obrać z osłonek, przekroić na połówki. Ser żółty pokroić w słupki. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w paski.

Na każdy naleśnik położyć połówkę parówki, ser żółty, paprykę, zwinąć w rulon.Następnie panierować a roztrzepanym jajku oraz bułce tartej .

Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć rulony z wszystkich stron.Podać z keczupem.