gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Naleśnikowe placuszki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Placuszki podawaj z bitą śmietaną.

Naleśnikowe placuszki z jabłkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśnikowe placuszki z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe placuszki z jabłkami
Oddziel białka od żółtek, białka ubij na sztywną pianę z szczyptą soli. Do piany z białek dodaj 2 żółtka, 2 szklanki mąki, mleko i cukier. Ze wszystkiego ubij ciasto naleśnikowe.Jabłka obierz ze skórki i i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Starte jabłka wmieszaj z ciastem naleśnikowym. Na rozgrzany olej na patelnię nakładaj po łyżce ciasta i smaż aż placuszki zarumienią się z dwóch stron.
Naleśnikowe placuszki z jabłkami
Oddziel białka od żółtek, białka ubij na sztywną pianę z szczyptą soli. Do piany z białek dodaj 2 żółtka, 2 szklanki mąki, mleko i cukier. Ze wszystkiego ubij ciasto naleśnikowe
Naleśnikowe placuszki z jabłkami
Jabłka obierz ze skórki i i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Naleśnikowe placuszki z jabłkami
Starte jabłka wmieszaj z ciastem naleśnikowym. Na rozgrzany olej na patelnię nakładaj po łyżce ciasta i smaż aż placuszki zarumienią się z dwóch stron.